Groszek ptysiowy
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/09/groszek-ptysiowy.html
65 ml zimnej wody15 g masła50 g mąki pszennej1 jajko1/2 łyżeczki soliWodę wlewamy do garnka dodajemy masło , sól zagotować . Gdy woda z masłem nam się zagotuje i rozpuści masło dodajemy mąkę i energicznie mieszamy by nie zrobiły nam się grudki . Prażymy ciasto około 10 minut dość często mieszając . Gotowe ciasto pozostawiamy do przestygnięcia...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 3
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 32
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































