Indyjska mizeria, czyli raita ogórkowo-miętowa

Raita w kuchni indyjskiej spelnia dwa zadania. Przede wszystkim ma przynosic orzezwienie w czasie upalnej pogody, dlatego czesto podaje sie raite jako samodzielne danie. My w Polsce mamy na te okolicznosc chlodniki, ale i nasza mizeria pomaga uporac z obiadem, gdy zar leje sie z nieba. Drugim zadaniem raity jest lagodzenie ostrego smaku glownego dania. […]
Najnowsze przepisy
Sok z winogron Dzisiaj w "Furtce do ogrodu" jesień pachnie... ⇖ 7
Czy chcesz, by tort wyglądał nienagannie od pierwszego... ⇖ 13
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 25
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 26
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Kolega kiedyś mnie zapytał, czy my jemy tylko wymyślne,... ⇖ 570
Na pewno kiedyś już wspominałam, dlaczego nie przepadam... ⇖ 580
Ciąg dalszy kulinarnej wycieczki do Japonii na naszym... ⇖ 660
Zima raczej skłania do ciepłych i pożywnych zup niż do... ⇖ 609
Z pewną nadzieją wyglądam weekendu, gdyż poprzedni... ⇖ 991
Moje maluchy przyjęły z niedowierzaniem informacje, że w... ⇖ 595
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2193
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 400
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 379
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 375
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 372
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 367
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 333