Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 4
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 29
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 41
Jabłecznik z Podkarpacia
Tradycyjny jabłecznikTen przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z jabłkami starych odmian na przykład antonówkami, zebranymi z dziko rosnącej starej jabłoni. Ta porcja będzie idealna na blachę o wymiarach 20 x 30 cm.
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 96
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 245
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 362
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 365
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 436