Jabłka w cieście
Źródło: https://slodkiblog.pl/jablka-w-ciescie/
Przepis na jabłka w cieście jest znany w polskiej kuchni prawie od zawsze. W końcu robi się go ze składników, których w Polsce zwykle był dostatek: jajka, mąka, mleko i oczywiście jabłka. Przypomina smaki dzieciństwa i szybkie słodkości przygotowywane przez nasze babcie. Czas przygotowania: 30 min Składniki: (na ok. 20 sztuk) Ciasto: 1 szklanka mąki (160 g) 200 ml mleka (3/4 szklanki) 2 jajka 1 łyżka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 169
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 179
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 188
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 219
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 173
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































