Jak długo gotować pulpety, żeby były miękkie?
Źródło: https://pysznadieta.pl/jak-dlugo-gotowac-pulpety-zeby-byly-miekkie/
Pierwsze, co musisz wiedzieć o idealnie miękkich pulpetach: gotuj je przez 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Zbyt mocne wrzenie sprawi, że staną się twarde jak kamienie! Jeśli gotujesz mniejsze pulpeciki (wielkości orzecha włoskiego), wystarczy 12-15 minut. Te większe potrzebują pełnych 20 minut. I koniecznie sprawdź jeden na próbę, przekrawając go – środek powinien być …
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 7
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Tak, mleko kokosowe można mrozić – to prosty sposób na... ⇖ 12
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































