Najnowsze przepisy
Zupa szczawiowa to klasyczne danie kuchni polskiej, cenione... ⇖ 9
Jak gotować bób?
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Przepisy z bloga
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 47
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka z kalafiora i brokułów... ⇖ 95
Lekka surówka wiosenna z białej kapusty i marchewki. To... ⇖ 567
Ten prosty przepis na panierowane kotlety z pieczarek, sera... ⇖ 77
Delikatne pulpety rybne duszone w sosie pomidorowym, to... ⇖ 88