Jak gotować kalafior, żeby nie był rozgotowany?
Źródło: https://pysznadieta.pl/jak-gotowac-kalafior-zeby-nie-byl-rozgotowany/
Powiem Wam szczerze – przez lata byłam w obozie „kalafior jest okropny”, głównie przez traumatyczne wspomnienia z przedszkolnej stołówki, gdzie to białe warzywo pływało w rozwodnionej zupie jak miękka gąbka. Dopiero podróż do Sycylii całkowicie zmieniła moje podejście do tego cudownego warzywa! Odkryłam, że perfekcyjnie ugotowany kalafior powinien być jędrny i sprężysty, zachowując lekko chrupiącą …
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 5
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Tak, mleko kokosowe można mrozić – to prosty sposób na... ⇖ 12
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































