Jak gotować rosół, żeby był klarowny i aromatyczny?
Źródło: https://pysznadieta.pl/jak-gotowac-rosol-zeby-byl-klarowny-i-aromatyczny/
Pamiętam ten moment jak wczoraj. Stałam w kuchni mojej babci, miałam może 12 lat, a ona delikatnie zdejmowała szumowiny z powierzchni bulgoczącego rosołu. „Nigdy nie doprowadzaj do wrzenia, kochanie,” powiedziała mi wtedy. „To największy wróg klarownego rosołu.” Minęło ponad 20 lat, a ja wciąż słyszę jej głos za każdym razem, gdy przygotowuję ten rodzinny przysmak. …
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 5
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Tak, mleko kokosowe można mrozić – to prosty sposób na... ⇖ 12
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































