Jak gotować ryż do sushi, żeby miał idealną konsystencję?
Źródło: https://pysznadieta.pl/jak-gotowac-ryz-do-sushi-zeby-mial-idealna-konsystencje/
Przyznam szczerze – przez pierwsze pięć lat mojej przygody z domowym sushi produkowałam głównie kleiste kulki, które bardziej przypominały papkę niż te lśniące, perfekcyjnie oddzielone ziarenka, które znamy z japońskich restauracji. Frustracja sięgała zenitu! Ileż to razy wyrzucałam całe garnki ryżu do kosza, zamawiając na pocieszenie dostawę z ulubionej knajpki. Ale wiecie co? Po dziesiątkach …
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 7
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Tak, mleko kokosowe można mrozić – to prosty sposób na... ⇖ 12
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































