Jak zrobić idealny blok czekoladowy
Źródło: https://slodkiblog.pl/jak-zrobic-idealny-blok-czekoladowy/
Czekolada w czasach PRL-u, była często rarytasem, którego na próżno było szukać na sklepowych półkach. Dlatego jednym z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych deserów tamtych czasów był kultowy blok czekoladowy, zrobiony bez czekolady, za to z dodatkiem kakao i mleka w proszku. Skromne składniki, wielki smak W czasach PRL-u dostęp do ekskluzywnych i importowanych produktów był ograniczony, co sprawiło, że producenci słodkości musieli być kreatywni w doborze...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 169
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 179
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 188
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 219
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 173
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































