Kalabryjski krokant z migdałów - Calabrian Almond Brittle Recipe - La mandorlata calabrese
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/12/kalabryjski-krokant-z-migdaow-calabrian.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski:Wykonanie:Proporcje na 300 g migdałów użyjemy 300 gcukrumuscovadoi sok z 1 małej cytryny ewentualnie 1- 2 łyżki. Prażymy delikatnie migdały wpiekarniku (nagrzanym do ok.180°C przez ok. 3-4 minuty).Na wolnym ogniu, ciągle mieszając zrobić syrop z cukru i soku z...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































