KALE
Źródło: https://szkockiesmaki.blogspot.com/2020/01/kale.html
Kale -warzywo z kuchni szkockich prababek.To co my obecnie,we współczesnej polskiej kuchni, uważamy za hit kulinarny, witaminową i minerałową bombę, od wieków jest znane i spożywane w Szkocji. Kale, w Polsce znane pod nazwą jarmużu, to warzywo, które kocha chłodne dni, a lekki mrozik łagodzi jego ostry smak i czyni go ‘miłym’ dla naszych podniebień. Przepisów, na dania,...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Kalafior to warzywo, które uwielbiam w każdej postaci.... ⇖ 479
Grudzień to okres, w którym wielu moich znajomych z... ⇖ 517
Zniknęłam na kilka tygodni z mediów społecznościowych,... ⇖ 557
Przepis na dzisiejszą zupę nie pochodzi z przepastnych... ⇖ 790
Przepis na zupę, podobnie jak poprzedni na rybę z Wysp... ⇖ 677
Jedną z popularniejszych potraw w polskiej kuchni jest... ⇖ 579
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































