Kanie w zalewie orientalnej
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2019/10/kanie-w-zalewie-orientalnej.html
Pokusic nie moglismy sie na maly eksperyment z kaniami. Na „tapete” wzielismy mega aromatyczna przyprawe od Skworcu.Skladniki:10 kapeluszy kani1 litr mleka 3,2%maka4 jajkabulka tartaolej do smazeniaZalewa:450 g ketchupu2 lyzki gorczycy10 lisci kaffiru10 g przyprawy chana masala1 lyzeczka soli wedzonej2 lyzki miodu spadziowego2 duze cebule50 ml octuPrzygotowanie: Grzyby oczyszczamy, kapelusze ...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 136
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 103
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































