Kasza jęczmienna z makrelą w oleju i bakłażanem - Barley kasha with mackerel in oil and eggplant (aubergine) - Orzo con filetti di sgombro in olio e melanzana
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2014/05/kasza-jeczmienna-z-makrela-w-oleju-i.html
#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti250 g kaszy jęczmiennej/ 250 g barley kasha/ 250 g di orzo650 ml wody/ 650 ml water/ 650 ml d acqua1 łyżka smalcu/ 1 table spoon lard/ 1 cucchiaio di strutto1 średni bakłażan/ 1 small eggplant (aubergine)/ 1 melanzana piccola1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla125 g...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 54









































