Najnowsze przepisy
Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze... ⇖ 25
Cześć!Dzisiaj robimy tradycyjną szarlotkę z termorobota... ⇖ 14
Zupa szczawiowa to klasyczne danie kuchni polskiej, cenione... ⇖ 30
Kiedy zbieramy owoce pigwowca japońskiego.
Zbiór owoców pigwowca japońskiego zaczynamy już pod koniec września, najlepszym terminem jest jednak październik, a czasem nawet początek listopada. Dojrzałość owoców zależy także od odmiany oraz pogody w danym roku. Dojrzałość owocu poznajemy po jego kolorze, gdy owoce przebarwią się z koloru zielonego na żółty ( czasami mają nawet nieduże czerwone...
Przepisy z bloga
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 52
Składniki na 2 zajączki :1 kg karkówki wieprzowej1 kg... ⇖ 97
Składniki :około 70 dkg buraków ćwikłowych3 l wody2... ⇖ 81