Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 8
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 32
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 41
Klasyczna tapenada i Blizny
Tapenada to prowansalska pasta z oliwek, kaparow i oliwy. To wersja podstawowa, zmieniana w zaleznosci od gustow, potrzeb i posiadanych skladnikow. Tapena swietnie sprawdza sie jako przekaska podawana na grzankach. Robi sie ja szybko i nie potrzebuj czasu na tzw. przegryzanie smakow.Skladniki: 200 g czarnych oliweklyzka kaparow (choc ich ilosc warto kontrolowac)2-3 lyzki oliwy (dodaje olej lnian...
Przepisy z bloga
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 32
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 58
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 20
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 65