Najnowsze przepisy
Co to jest za atar? Najprościej: znana i używana w kuchni... ⇖ 2
Jeżeli zastanawiasz się jakie zdrowotne właściwości... ⇖ 17
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie... ⇖ 32
Zieleń wybuchła już na całego, a powietrze nieśmiało... ⇖ 21
Miałam skyr na dacie i padającego banana, więc chciałam... ⇖ 39
Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 28
Klasyczny tatar po polsku
250 g polędwicy wołowej 2 korniszonki1 surowe żółtko1 łyżeczka musztardy2 szprotki lub 1 sardynka (w oleju) z puszki1 łyżeczka kaparów lub pokrojonych grzybków marynowanychPół średniej cebuli1 łyżka oliwySól i pieprz do smakuMięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Można zmielić mięso w dobrym sklepie mięsnym. Korniszonki, kapary, cebulę drobno pokroić w...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 103
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 250
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 367
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 369
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 441