Najnowsze przepisy
Zobacz moje zestawienie ciast i słodkości idealnych na... ⇖ 8
Faszerowane udka młodą kapustą to wyrafinowane danie,... ⇖ 4
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 72
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 52
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 76
Kluski na parze z truskawkami
Kluski na parze w Polsce mają przeróżne nazwy: pampuchy, parowce, parowańce, parzaki czy buchty (nie mylić z czeskimi bułeczkami o tej samej nazwie). Nazywamy je różnie, ale łączy je jedno - to ciasto drożdżowe gotowane na parze uformowane w spłaszczoną od spodu kulę, po ugotowaniu puszyste i sprężyste. Mogą być podawane na przeróżne słodkie i wytrawne sposoby. Ja po...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 15
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 63
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 85