Najnowsze przepisy
Przepis na ciasto półkruche z rabarbarem i truskawkami to... ⇖ 13
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 36
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i... ⇖ 26
Ten przepis na sernik z rabarbarem i galaretką po prostu... ⇖ 25
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 24
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 46
Kołacz na Trzech Króli
Kołacz na Trzech Króli Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej Polsce szczodrym, pewnie od bogatych darów Trzech Króli dla narodzonego Jezusa. Z tej okazji pieczono szczodraki- placki drożdżowe wytrawne, nadziewane mięsem, kapustą lub grzybami. W XVIII w przyszedł do nas z Francji zwyczaj pieczenia placka migdałowego zwanego gorenflot ( od imienia XVI- wiecznego...
Przepisy z bloga
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 24
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 32
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 75
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 50