Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 96
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 100
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 39
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 102
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 85
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 85
kompot z czerwonej porzeczki
składniki:2000 g czerwonej porzeczki600 g cukru1000 ml wody wykonanie:Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło ok. 8 szt. słoików po 500 ml). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy porzeczki w słoikach. Zakręcamy zakrętkami. Pasteryzujemy ok. 20 min. Przechowujemy w spiżarce lub piwnicy.
Przepisy z bloga
składniki:1 słoik selera konserwowego1 puszka ananasa1... ⇖ 50
składniki na ciasto na rurki:500 g mąki250 g masła,... ⇖ 1484
składniki:120 g świeżego szpinaku125 ml oleju3 jajka150... ⇖ 138
składniki na ciasto kruche:200 g mąki80 g cukru pudru70 g... ⇖ 59