Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 2
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 16
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 43
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 34
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 49
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 89
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 60
Kompot z gruszek – kuchnia galicyjska
Kompot z gruszek – kuchnia galicyjskaLokalizacja: Lwów Dzisiejsze kompoty różnią się od kompotów, które gotowano we Lwowie i całej wschodniej Galicji dwa wieki temu. Na ówczesnych stołach kompoty stawiano w salaterach. Wkładano do nich podgotowane owoce, które zalewano mniej lub bardziej gęstym słodkim syropem. Syrop przygotowywano zazwyczaj z wody, w której wcześniej ugotowano...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 44
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113