Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 7
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 48
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 17
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 44
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 52
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 44
Kopytka pełnoziarniste z palonym masłem
Aby przygotować palone masło trzeba poznać kilka ważnych zasad, aby uzyskać masło palone a nie spalone. Palone masło pachnie lekko orzechami laskowymi. Masło trzeba podgrzać do 130-150 stopni C (dobrze mieć termometr kuchenny). Ale bez niego też uda nam się go zrobić. W podanej wyżej temperaturze białka i cukry zawarte w maśle poddają się karmelizacji. Takie masło...
Przepisy z bloga
Będziecie zachwyceni tym przepisem. Ja jestem. Zaczęłam... ⇖ 59
Pierogi pomidorowe z pysznym farszem ze szpinaku, sera i... ⇖ 33
Na moim blogu znajdziesz kilka przepisów na focaccię. Np.... ⇖ 44
Na moim blogu znajdziesz kilka przepisów na focaccię. Tym... ⇖ 27