Kostka piernikowa
Źródło: https://dorotaw.blogspot.com/2017/12/kostka-piernikowa.html
Pulchniutkie oblane czekoladą ciasto piernikowe, które nie wymaga długiego leżakowania.Kostkę piernikową możemy upiec na tydzień przed świętami i przechowywać w chłodnym miejscu.Po kilku dniach przyprawy dojrzeją i ciasto nabiera jeszcze mocniejszego korzennego aromatu.Piernik pachnie i smakuje cudownie a dekorowane kostki są ozdobą świątecznego stołu :)Zapraszam na...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Miodownik świetnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek... ⇖ 552
Przypomnę wam przepis na deser, którego smak powinien... ⇖ 591
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego... ⇖ 674
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































