Najnowsze przepisy
Składniki pałki z kurczaka z ryżem w zalewie: Wykonanie... ⇖ 1
Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami to pyszne danie,... ⇖ 13
Ciasto z borówkami to obowiązkowa pozycja do upieczenia w... ⇖ 24
Koktajl ze szpinakiem i bananem do doskonała propozycja... ⇖ 22
Kotlety wieprzowe z rabarbarem
Rabarbar najczesciej uzywamy w kuchni jak… owoc, choc technicznie rzecz ujmujac jest warzywem. Nawet w sklepowej samoobslugowej kasie prozno szukac go w katalogu warzyw, a przeciez nawet najwiekszy laik kulinarny nie dostrzeze w lodydze owocu. Traktowanie jak cytryne czy maline rabarbar zawdziecza swojemu charakterystycznemu, kwaskowato-slodkiemu smakowi. Im bardziej czerwony, tym mniej kwasny, ...
Przepisy z bloga
Kolega kiedyś mnie zapytał, czy my jemy tylko wymyślne,... ⇖ 360
Na pewno kiedyś już wspominałam, dlaczego nie przepadam... ⇖ 361
Ciąg dalszy kulinarnej wycieczki do Japonii na naszym... ⇖ 438
Zima raczej skłania do ciepłych i pożywnych zup niż do... ⇖ 414