Kuchnia góralska – czego warto spróbować

Kuchnia góralska to kwintesencja tradycji, prostoty i naturalnych składników, które oddają charakter surowego klimatu Tatr i Podhala. Opiera się na składnikach łatwo dostępnych dla górali – ziemniakach, mleku owczym, kiszonej kapuście oraz różnych gatunkach mięsa. …
Najnowsze przepisy
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 6
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 10
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 9
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 103
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 72
Pieczone Szparagi w Boczku to prosty sposób na elegancką... ⇖ 81
Gotowanie szparagów przed pieczeniem jest opcjonalne. Dla... ⇖ 100
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 762
Cześć! Dzisiaj robimy super szybki i smaczny obiad,mam... ⇖ 89
Sałatka gyros to prawdziwy kulinarny most między ulicznym... ⇖ 126
Zupa pieczarkowa. Brzmi jak klasyk, prawda? I słusznie! W... ⇖ 91
Beza to jeden z tych deserów, które potrafią przyprawić... ⇖ 121
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2013
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205