Kuchnia góralska – czego warto spróbować
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/kuchnia-goralska/
Kuchnia góralska to kwintesencja tradycji, prostoty i naturalnych składników, które oddają charakter surowego klimatu Tatr i Podhala. Opiera się na składnikach łatwo dostępnych dla górali – ziemniakach, mleku owczym, kiszonej kapuście oraz różnych gatunkach mięsa. …
Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 11
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 18
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 17
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 33
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 577
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 118
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 60
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 69
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1166
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1530
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 659
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 577
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 554
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 506
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 459
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 454
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 343









































