Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 87
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 98
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 37
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 101
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 85
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 82
Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Przepisy z bloga
Chrupiący schabowy, soczysty mielony czy klasyczny de... ⇖ 44
Wprowadzenie odpowiedniej, dobrze dobranej i zbilansowanej... ⇖ 51
Za oknem zima. Na nasze polskie, świeże owoce trzeba... ⇖ 58
Z bogactwa natury czerpiemy różnorodne skarby, które od... ⇖ 74