Kuskus perłowy – jak gotować, żeby nie był klejący?
Źródło: https://pysznadieta.pl/kuskus-perlowy-jak-gotowac-zeby-nie-byl-klejacy/
Przysięgam, że jeszcze kilka lat temu kompletnie nie wiedziałam, jak poradzić sobie z kuskusem perłowym. Za każdym razem kończyłam z rozgotowaną, kleistą masą, która bardziej przypominała papkę dla niemowląt niż puszysty, sypki dodatek do obiadu. Dopiero podczas wizyty u mojej cioci w Maroku (gdzie kuskus to niemal świętość!) zrozumiałam, gdzie popełniałam błędy. Od tamtej pory …
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 7
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Tak, mleko kokosowe można mrozić – to prosty sposób na... ⇖ 12
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































