Lemon curd
Źródło: https://slodkiblog.pl/lemon-curd/
Przepis na przepyszny cytrynowy lemon curd, idealny do nadziewania tart, babeczek lub jako podstawa kremu cytrynowego do tortów i ciast przekładanych. SKŁADNIKI (na ok. 215 g gotowego curdu) 1 jajko M 2 żółtka z jajek M 80 g cukru 2 średnie cytryny 70 g masła PRZYGOTOWANIE Cytryny wyszoruj i sparz wrzątkiem. Następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Powinno wyjść ok. 75 ml soku. Do garnuszka przełóż jajka, cukier i sok z cytryny, wymieszaj trzepaczką. Dodaj masło oraz...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 169
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 179
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 188
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 219
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 173
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































