Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta sałatka, idealna na lunch lub do pracy.... ⇖ 19
Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką to szybki sposób... ⇖ 37
Biszkoptowe babeczki na białkach Dziś mam dla Was przepis... ⇖ 17
Makaronowa patelnia z mięsem mielonym to pyszne i szybkie... ⇖ 40
Błyskawiczne ciasto z sezonowymi owocami. Szybkie, proste... ⇖ 55
Herbata to napój, który od wieków towarzyszy ludziom na... ⇖ 17
Likier Cassis (CRÈME DE CASSIS) wg Aleex
Czy znacie Crème de cassis – likier z czarnych porzeczek produkowany w Burgundii? Jesli nie, koniecznie go wyprobujcie. To element tradycji francuskiej, ale we Francji nie pije sie go w stanie czystym, jest podstawa wielu koktajli, nalezacych do grupy aperitifow, z ktorych czesc jest nazywanych kir. Nazwa pochodzi od nazwiska Felixa Kira, ktory byl merem Dijon w latach 1945-68. W latach powojen...
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 233
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 427
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 262
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 420
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 357
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 918