Śliwki pasteryzowane na zimę, bez zalewy, bez przypraw, bez cukru. Po prostu genialne!
Źródło: https://www.obzarciuch.pl/2024/09/sliwki-pasteryzowane-na-zime-bez-zalewy.html
Najprostszy sposób na pasteryzowane śliwki do słoików na zimę. Śliwki wystarczy wypestkować i nałożyć do słoików, a później zapasteryzować. Nie ma chyba prostszego przepisu, nie potrzeba gotować zalewy, dodawać cukru czy innych przypraw, potrzebne są tylko śliwki. Śliwki z tego przepisu znakomicie nadają się do ciast czy bułek. Znam nawet osoby, które wyjadają takie śliwki prosto ze słoika. Tak pasteryzowane śliwki wychodzą po prostu genialne! Koniecznie zróbcie...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 5
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 214
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 316
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 451
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 299
Kotlety schabowe po kowalsku to przepyszne kotlety z... ⇖ 530
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































