Makowiec japoński
Źródło: https://dorotaw.blogspot.com/2021/01/makowiec-japonski.html
Niezwykle wilgotny i puszysty makowiec, jest to obowiązkowe ciasto na świątecznym stole.Jeżeli jeszcze nie piekliście makowca japońskiego, to koniecznie musicie go wypróbować.Zapraszam na przepis.Składniki:Mak mielony 400 gram.Kasza manna 200 gram.Mleko 12 litra.Masło (miękkie) 200 gram.Cukier puder 200 gram.Jabłka 800 gram.Jajka (duże) 8 sztuk.Rodzynki 100 gram.Orzechy...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 5
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 21
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Miodownik świetnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek... ⇖ 552
Przypomnę wam przepis na deser, którego smak powinien... ⇖ 591
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego... ⇖ 674
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 108
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































