Najnowsze przepisy
Neapolitańskie jajka w sosie pomidorowym to danie, które... ⇖ 2
Czy można inaczej podać jajka sadzone? Pewnie, że tak a... ⇖ 12
Zastanawiasz się, co zrobić z mascarpone? Jakie pyszne... ⇖ 54
Grillowane tosty z cebulą i serem. Te pyszne danie jest... ⇖ 32
Rolada biszkoptowa z truskawkami to klasyczny deser, który... ⇖ 49
Ten sernik był po prostu genialny. Jedliśmy taki jeszcze... ⇖ 76
Malloreddus alla Campidanese
Malloreddus alla Campidanese, dziś zabieram Cię mój drogi czytelniku do Włoch, a właściwie no piękna wyspę Sardynie. Sardyńskie Gnocchi, czyli Malloreddus zwane także Gnocchetti, które jest zrobione tylko z semoliny, wody i odrobiny szafranu. Malloreddus najczęściej podana są z Ragù z kiełbasy wieprzowej, pomidorach, cebuli, kopru włoskiego, czosnku i oczywiście Pecorino. To danie jak wskazuję… Czytaj dalej Malloreddus alla Campidanese Artykuł Malloreddus alla...
Przepisy z bloga
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 61
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 144
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 55
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 62
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 45
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 70