Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 2
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 28
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 40
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 57
Marchew duszona – kuchnia galicyjska
Marchew duszona – kuchnia galicyjskaCzytając wydaną we Lwowie 200 lat temu książkę kucharską można poczuć się przytłoczonym różnorodnością składników. Fiołki, morwy, trufle, ostrygi, sardele, raki, kapłony, perliczki, a nawet żubry często gościły na stołach zamożnych mieszkańców regionu lwowskiego. Ale pośród wykwintnych dań nie brak było również dań prostych,...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 45
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113