Najnowsze przepisy
Bardzo wilgotny, sycący i delikatny skrynik bananowy z... ⇖ 22
Pierogi z kaszanką i paloną kaszą gryczaną Uwielbiam... ⇖ 18
Ciasto ze śliwkami i budyniem to wypiek, obok którego nie... ⇖ 34
Pyszna, lekko pikantna zupa, w stylu tajskim. Szybka do... ⇖ 35
Hashimoto i niedobory, które utrudniają życie – jak... ⇖ 9
marchewka pasteryzowana – idealna do zup i sałatek

składniki:marchewka – dowolna ilośćzalewa I:1000 ml wody1 łyżka soliopcjonalnie:10 kropli soku z cytrynylubzalewa II:1000 ml wody1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru wykonanie:Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do wyparzonych słoików, ok. 2/3 pojemności słoika. Zalewamy zalewą tak aby marchewka była całkowicie zanurzona w zalewie, zakręcamy pokrywką. Pasteryzujemy: Na dnie dużego garnka kładziemy bawełnianą ściereczkę, […]
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 91
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 141
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 263
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 113
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 143
składniki na ciasto szpinakowe:260 g mąki130 g szpinaku,... ⇖ 1329
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1848
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 939
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 879
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 587
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 527