Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 20
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 17
Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej
Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę).Marynowane rydze czekają już na zimęDo marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 94
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 243
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 360
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 362
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 433