Masło Ghee – zastosowanie i właściwości?
Źródło: https://www.slodkieokruszki.pl/maslo-ghee-zastosowanie-i-wlasciwosci/
Jak powstaje masło Ghee? Najpierw z mleka (bawolego lub krowiego) przygotowuje się masło, a następnie powoli się je podgrzewa i roztapia, by pozbyć się wody i białka. W efekcie otrzymuje się czysty tłuszcz. W postaci stałej masło Ghee ma bursztynowy... The post Masło Ghee – zastosowanie i właściwości? first appeared on Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko.
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 5
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 20
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jak oznaczyć przyprawy w kuchni? / Źródło: Unplash,... ⇖ 18
Wyjątkowe torty na urodziny / Źródło zdjęcia: Unplash,... ⇖ 65
Szybkie śniadanie z BlendyGo 3 i BlendyPack Ostatnio mam... ⇖ 95
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 108
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































