Masło klarowane (ghee)
Źródło: http://chwiledlamnie.blogspot.com/2014/10/maso-klarowane-ghee.html
Doskonale nadaje sie do gotowania, pieczenia, smazenia, ma znacznie wyzsza temperature dymienia niz zwykle, mozna je tez znacznie dluzej przechowywac (kilka miesiecy), poza tym (podobno) mozna je wyko...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Wiem, wiem... Z cellulitem ciezko wygrac. Ale jest na to... ⇖ 559
I pomyslec, ze jeszcze niedawno nigdy bym nie pomyslala, ze... ⇖ 1981
Zrobilam raz z ciekawosci. Zakochalam sie. Teraz robie go... ⇖ 1818
Skladniki:0,5 l. wody3 srednie jablka12 gozdzikowSposob... ⇖ 1428
Wersja na zimno;Kilka obgotowanych buraczkow zetrzec na... ⇖ 874
Ekologicznych warzyw i owocow wciaz brakuje, a opowiesci o... ⇖ 756
Moj T., zatwardzialy miesozerca, ktorego cudem udalo mi sie... ⇖ 4195
Sos powstal przypadkiem...Tak sie dzieje, gdy ma sie mase... ⇖ 948
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 70
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































