Mamy 231087 przepisów na 585 blogach.

Najnowsze przepisy

Kluski ruskie

Kluski ruskie

No i zaczął się okres, w którym nie chce mi się stać... ⇖ 2

Ciasto budyniowe z...

Ciasto budyniowe z...

Ciasto budyniowe z zielonym winogronem i galaretką... ⇖ 3

Domowy hamburger

Domowy hamburger

Domowy hamburgerDziś dla odmiany na blogu pojawi się... ⇖ 9

Ciasto maślankowe z...

Ciasto maślankowe z...

Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 7

Sałatka ziemniaczana do...

Sałatka ziemniaczana do...

Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 48

Sos tzatziki z polskim...

Sos tzatziki z polskim...

Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 17

Zupa z flaczków...

Zupa z flaczków...

Flaki? Jedni je uwielbiają inni nienawidzą a jak jest u... ⇖ 10

Deser brzoskwiniowy w...

Deser brzoskwiniowy w...

Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 44

Jogurtowe ciasto z...

Jogurtowe ciasto z...

Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 52

Serniczki na zimno z...

Serniczki na zimno z...

Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 44

Wyświetlono: 222 razy

MEGA PUSZYSTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE (METODA TANGZHONG)

MEGA PUSZYSTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE (METODA TANGZHONG)

Japońska metoda wypieku chlebów i ciast drożdżowych Tangzhong ciekawiła mnie od dawna. W wielkim skrócie polega ona na przygotowaniu wstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (ewentualnie mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego. Wypiekane przy użyciu tej metody...

Zobacz przepis...


Przepisy z bloga

EXPRESOWE ROGALIKI...

EXPRESOWE ROGALIKI...

Uwielbiam je ⇖ 1541

KOLOROWE MINI DESERKI

KOLOROWE MINI DESERKI

Zapraszam dziś na kolejny, expresowy deser, którego... ⇖ 73

KOLOROWE KANAPKI NA...

KOLOROWE KANAPKI NA...

Bo kto nie lubi takich przekąsek? ⇖ 69

DELIKATNY SERNIK Z...

DELIKATNY SERNIK Z...

Pyszny, delikatny (pieczony w kąpieli wodnej), nie mocno... ⇖ 103

SERNIK NA ZIMNO Z...

SERNIK NA ZIMNO Z...

Wierzcie mi, ten sernik jest naprawdę prosty do wykonania.... ⇖ 88

WILGOTNA BABA...

WILGOTNA BABA...

Dziś zapraszam na kolejny przepis na drożdżową babkę.... ⇖ 93

JAJKA FASZEROWANE...

JAJKA FASZEROWANE...

Pewnie wszyscy znaja jajka faszerowane, panierowane w... ⇖ 95

GNIAZDKA Z CIASTA...

GNIAZDKA Z CIASTA...

Bardzo prosty przepis (jak wszystkie z użyciem ciasta... ⇖ 80

DROŻDŻOWE WIANUSZKI Z...

DROŻDŻOWE WIANUSZKI Z...

Przepis na to pyszne, drożdzowe ciasto pochodzi od... ⇖ 75

PASTA Z PIECZONEJ...

PASTA Z PIECZONEJ...

Ależ to dobre! Trudno się oderwać, i poprzestać na... ⇖ 73

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM