Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 7
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 48
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 17
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 44
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 52
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 44
MEGA PUSZYSTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE (METODA TANGZHONG)
Japońska metoda wypieku chlebów i ciast drożdżowych Tangzhong ciekawiła mnie od dawna. W wielkim skrócie polega ona na przygotowaniu wstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (ewentualnie mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego. Wypiekane przy użyciu tej metody...
Przepisy z bloga
Pyszny, delikatny (pieczony w kąpieli wodnej), nie mocno... ⇖ 103
Wierzcie mi, ten sernik jest naprawdę prosty do wykonania.... ⇖ 88