Miodowe przekładane śmietaną
Źródło: https://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2019/08/miodowe-przekadane-smietana.html
To ciasto robilam dawno temu, nawet nie pamietam kiedy.Robie to ciasto od czasu do czasu bo jest smaczne, najlepsze na drugi dzien.Ilosc plackow do tego ciasta zalezy od wielkosci blaszki, ja uzylam mniejszej blaszki i wyszlo 5 plackow.2 1/3 szklanki maki150 g masla2 jajka3 lyzki miodu1/2 szkl. cukru1 plaska lyzeczka sodymasa smietanowa1 l smietany kremowki 30%1/2 szk.cukru pudru...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Bardzo prosty do zrobienia chlebek, jeden bez dodatków,a... ⇖ 969
Dawno nie było nic z szynkowaru, jakoś zapomniałam o... ⇖ 781
Na fb ostatnio gdzie nie zajrzysz tam bułeczki , tak więc... ⇖ 1034
Rybę w panierce robiłam już nie raz, ale tym razem w... ⇖ 937
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































