Miodownik staropolski dojrzewający z pistacjami - Polish Traditional Honey Cake (With Pistachios) - Torta al miele tradizionale polacca (coi pistacchi)
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2021/05/miodownik-staropolski-dojrzewajacy-z.html
#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesSkładniki/Ingredients/Ingredienti:500 g miodu np. nawłociowego/ 17.5 oz bee honey/ 500 g di miele1 kg mąki orkiszowej/ 35 oz spelt flour/ 1 chilo di farina di farro o farro spelta1/2 szklanki cukru/ 12 cup sugar/ 1/2 di tazza di zucchero1/2 szklanki mleka np. roślinnego/ 1/2 cup (plant) milk/ 1/2 di tazza di latte...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 3
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































