Najnowsze przepisy
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 22
Sałatka z brokułem i serem sałatkowym to idealny pomysł... ⇖ 77
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpacka
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krzywe, gmina Dydnia, powiat brzozowski Tradycyjny miodownik, jak sama nazwa mówi, to ciasto warstwowe pieczone z dodatkiem miodu. W naszym regionie najczęściej pieczono 3 cienkie placki na sodzie oczyszczonej, które przekładano masą grysikową (z kaszy manny). Masę tę przygotowywano na dwa sposoby – na gorąco, albo na zimno....
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 96
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 81
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 111