Najnowsze przepisy
Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje... ⇖ 18
Witam Kochani! W sezonie na młodą kapustę polecam szybki... ⇖ 24
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 25
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 98
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 23
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 37
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło
Składniki:Mała główka kapusty ok. 1 kgKoperek 1/2 pęczkaMasło 2 łyżkiMąka pszenna 2 łyżkiSólPieprzCukierSok z cytrynyPrzygotowanie:Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości. Jeśli wody będzie zbyt wiele po ugotowaniu odlewamy część płyny. Dodajemy posiekany koperek.W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło,...
Przepisy z bloga
Składniki:1. Płat ciasta francuskiego2. Salami 75 g3. Ser... ⇖ 522
Składniki:1. Fasola czerwona puszka2. Kukurydza konserwowa... ⇖ 1546
Składniki:(szklanka 250 ml)Cukinia 600 g ( u mnie 3... ⇖ 3518
Składniki:Makaron 400 g ( u mnie kokardki)Filet z kurczaka... ⇖ 1175
Składniki:Makaron w kształcie ryżu 100 gPor 100gCzerwona... ⇖ 2300