Najlepsze pierniczki miękkie, a zarazem chrupiące
Źródło: https://www.urwiswakcji.pl/2024/12/najlepsze-pierniczki-miekkie-zarazem.html
Mój ulubiony przepis na pierniczki. Są miękkie, ale też chrupiące. Takie lubimy najbardziej! Można je jeść od razu po upieczeniu. Wypróbowałam wiele przepisów na pierniczki, ale dla nas ten jest najlepszy. Te pierniczki można zrobić nawet na ostatnią chwilę lub też zamknąć szczelnie w pojemniku. Po upieczeniu są zarówno miękkie, jak i chrupiące. Jeśli chcecie bardziej miękkie to polecam ciasto rozwałkować trochę grubiej i piec krócej (u mnie to ok. 6-7 min). Ja...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 2
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 11
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 17
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 72
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 165
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 309
Tak nam smakuje że ostatnio robię je nawet po 2 razy w... ⇖ 379
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 593
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 473
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 443
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 346
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































