Nalewka agrestowa ( staropolska ).
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2018/06/nalewka-agrestowa-staropolska.html
Skladniki :dojrzaly agrestspirytus 70 % lubczysta wodka 40 % cukier ( najlepiej trzcinowy )rodzynki jasneSposob wykonania :Agrest obierz, oplucz, osusz z nadmiaru wody, rozgniec lekko lub poprzekrawaj na polowki, wrzuc do sloja tyle, aby sloj byl prawie pelny. Zalej spirytusem lub wodka. Sloj szczelnie zamknij i odstaw na 6 miesiecy. Co pewien czas obroc sloj do gory dnem i z powrotem....
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 15
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 105
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 192
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 211
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 220
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56








































