Najnowsze przepisy
składniki:12 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej... ⇖ 3
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 8
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 39
Pączki parzone
Pączki parzone, to pączki, które przygotowuje się z ciasta drożdżowego parzonego, a ściślej - część mąki zaparza się wrzącym mlekiem ( w przepisie nazywać się będzie to zaparką ). Metoda ta, to tzw. metoda yudane, która powoduje żelowanie skrobi zawartej w mące, dzięki czemu powstałe z niej ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i dłużej zachowuje świeżość. I...
Przepisy z bloga
Pierwsze ciasto z rabarbarem w tym sezonie na moim blogu :)... ⇖ 69
Ciasto Kawa i Malina, to przepyszne ciasto, które będzie... ⇖ 110
Tiramisu z wiśniami, czyli kolejna odsłona tego pysznego... ⇖ 88
Rolada biszkoptowa ze wzorkiem w kształcie serduszek :) To... ⇖ 106