Najnowsze przepisy
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 26
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 26
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 42
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 72
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 50
składniki:12 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej... ⇖ 53
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 32
Pączki Pieczone Metodą Tangzhong
Bułeczki te swoja puszystość zawdzięczają japońskiej metodzie Tangzhong która polega na podgrzaniu do 65 stop mieszaniny wody, mleka i mąki. Tak powstała pasta nadaje pączkom puszystość i lekkość, a lukier i skórka powodują, że pączki smakują wyśmienicie, prawie jak te smażone ;)Składniki na około 14 pączkówTangzhong:3 łyżki wody3 łyżki mleka2 łyżki...
Przepisy z bloga
Witajcie po przerwie Wielkanocnej :)Dawno nie było ciasta... ⇖ 39
Dla mnie idealny chlebek gdy nie ma w domu pieczywa, a do... ⇖ 82