Pasteryzacja przetworów w piekarniku – jak to zrobić?
Źródło: https://halinkagotuje.pl/2025/06/02/pasteryzacja-przetworow-w-piekarniku-jak-to-zrobic/
Już niedługo zacznie się sezon na różnego rodzaju weki: ogórki w zalewie, sałatki warzywne, dżemy czy domowe ketchupy, dlatego postanowiłam napisać kilka słów o pasteryzacji na sucho, czyli w piekarniku. Jest to metoda, którą stosuję już z dziesięć lat i bardzo sobie chwalę. Taką pasteryzację poleciła mi sąsiadka, która z kolei poznała ją od synowej. ... Dowiedz się więcej
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Miękkie, miodowe blaty, delikatny krem z mleka w proszku i... ⇖ 53
Paluchy wiedźmy to klasyka, jeśli chodzi o domowe strachy... ⇖ 35
Fasolka po bretońsku to takie danie, które zawsze się... ⇖ 34
Racuchy na maślance to taki przepis, który ratuje... ⇖ 49
Kremówka papieska to takie ciasto, które zawsze robi... ⇖ 141
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 519
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52








































