Pastiera orkiszowa (tradycyjny neapolitański sernik wielkanocny) - Spelt Pastiera (traditional Italian Easter Cheese Cake) - Pastiera di farro
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2020/04/pastiera-orkiszowa-tradycyjny.html
#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangelaPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla350 g mąki orkiszowej/ 12 oz spelt flour/ 350 g di farina di farro30 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di zucchero di canna180 g masła lub smalcu/ 6 oz butter or lard/ 180 g di burro o strutto1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo2...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 3
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































