Pastiera (tradycyjny neapolitański sernik) - Pastiera (traditional Neapolitan cheese cake) - Pastiera napoletana
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/09/pastiera-tradycyjny-neapolitanski.html
#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesWspółczesna wersja uproszczona pastiery -Simplified contemporary version - Versione semplificataPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla350 g mąki pszennej/ 12 oz plain white flour/ 350 g di farina tipo 0030 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































