Pearl barley w sosie grzybowym.
Źródło: https://szkockiesmaki.blogspot.com/2020/01/pearl-barley-w-sosie-grzybowym.html
Kasza pęczak to jeden z tutejszych smaków, bez których nie wyobrażam jużsobie życia. Znałam jej smak z Polski. Często, podobnie jak kasza gryczana, pęczak gościł w kuchni mojej babci. Ja jednak przez długie lata go nie doceniałam i traktowałam trochę po macoszemu, jak coś passé. To w Szkocji odkryłam pearl barley na nowo i to tu tak naprawdęją doceniłam....
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Kalafior to warzywo, które uwielbiam w każdej postaci.... ⇖ 479
Grudzień to okres, w którym wielu moich znajomych z... ⇖ 517
Zniknęłam na kilka tygodni z mediów społecznościowych,... ⇖ 557
Przepis na dzisiejszą zupę nie pochodzi z przepastnych... ⇖ 790
Przepis na zupę, podobnie jak poprzedni na rybę z Wysp... ⇖ 677
Jedną z popularniejszych potraw w polskiej kuchni jest... ⇖ 579
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































